Çocuklarda Düşmeyen Ateş nedenleri

Çocuklarda düşmeyen ateş, Çocuklarda ateş nasıl düşürülür, Çocukların ateşi düşmüyorsa

Çocuklarda çok hafif bir enfeksiyonun etkisiyle bile ateş aşırı derecede yükselebilir. Bu yüzden tek başına ateş çocuğun hastalık durumunun iyi bir göstergesi değildir. Görünüşü ve genel durumu çok daha iyi bilgi verir. İştahsızlık kusma durgunluk ateşten daha önemli belirtiler sayılabilir. Çocuklarda ateşin en sık rastlanan nedeni virüs enfeksiyonlarıdır. Bunlara nezle öksürük ve boğaz ağrısı da eşlik eder. Kızamık kızamıkçık kabakulak suçiçeği ve boğmaca gibi çocuk hastalıkları da ateşle seyreden hastalıklardır. Söz konusu hastalıkların çocuklukta geçirilmesinin iyi olduğuna inanılır. Bu bir ölçüde doğrudur. Sözgelimi yetişkinlerin kabakulak geçirmesi çok daha sakıncalıdır (erbezlerinde iltihap yapabilir). Kızamık ve boğmaca ise bütün yaşlarda oldukça sarsıcıdır hatta bebekler ve çok küçük çocuklar için öldürücü olabilir. Bu yüzden en doğru yol çocukların aşılanmasıdır. Aşının tehlikesi hastalığa yakalanmanın tehlikesinden çok daha azdır. Ateşi yükselen çocukların mutlaka yatmaları gerekmez. Yalnız başlarına yatak odalarında kalıp sıkılmaktansa ailenin öteki üyeleri ile birlikte olmaktan daha mutlu olurlar. Ancak yine de yorulmamaları için dikkat etmek gerekir. Ateşli çocuklar yemek yemeleri için de zorlanmamalı buna karşılık olabildiğince çok sıvı içmeleri sağlanmalıdır. Susuz kalma (dehidratasyon) özellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda çok tehlikelidir.

Havale
Çocuklar ateşleri çok çıkınca (397ºC’ın üstü) havale nöbetleri geçirebilirler. Havale genellikle bir ile üç yaşlar arasında olur ve beş yaşından sonra ender görülür. Ateşli çocuğun ateşini düşürmek ve havale riskini önlemek için aspirin ya da parasetamol verilebilir.

Çocuğun ateşi yükseldiğinde yapılması gerekenler
Ateşini ölçün ama derecenin esiri olmayın. Çocuğun genel durumu daha iyi bir göstergedir. Dinlendirin. Okula göndermeyin. Bol bol sıvı içirin. Bu susuz kalmaları çok tehlikeli olan bebeklerde özellikle önemlidir. Orta derecede ateşli bir çocuğu evde tutun ve oyalanmasını sağlayın. Yatağa yatması için baskı yapmanıza gerek yoktur. Yatak örtüleri hafif olsun. Ateşi düşürmek için aspirin ya da parasetamol verin. Özellikle yüksek ateşte havale nöbetlerini önlemek açısından bu çok önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.