Horlama sorununa alternatif tedavi ve çözümler

Horlama nedir,
Horlamaya bitkisel tedavi,
Bitkilerle horlama nasıl tedavi edilir

Horlama, uyku sırasında fiziksel, alerjik veya diğer nedenlerle vücudun yabancı maddelere verdiği bir tür tepkidir. Özellikle geniz ve burun bölgesini rahatsız eden gıdıklayan bir yabancı madde olduğunda beyine sinyaller gitmekte ve boğaz bölgesinde bulunan kaslar bu irritasyona horlama ile cevap vermektedir.

Horlamaya neden olan kaslar, karın, göğüs, diyafram veya gırtlak yutak bölgesindeki kaslar olabilmektedir. Ayrıca göz kasları da hormalaya neden olabilirler.

Horlamanın Nedenleri

Nefes borusunun sağlıklı çalışmasına engel olan her türlü nesne hormalaya neden olabilir, büyük bademcikler, yutak, soğuk hava, tozlar ve alerji yapan polenler, acı baharatlar, ve toz biber gibi nesneler gece horlamasının nedenleri arasında önde gelir. Ayrıca fazla kilolar ile obezite de horlamanın sebepleri arasında gösterilmektedir. Soğuk algınlığı esnasında virüsler de burun epitellerine girdiğinde vücutta tepki oluşur ve uykuda horlama olayı gelişir.

Alerjiler de bir çok insanın horlamasına neden olabilmektedir. Polenler, akar adını verdiğimiz küçük böceklerin doku parçaları ve hatta güneş ışığı bile bazı kişilerde alerji ve beraberinde gece horlaması oluşturabilmektedir.

Horlamaya iyi gelen bitkiler ve bitkisel çözümler ile evde doğal tedavi yolları

Soğuk algınlığı nedeniyle horlama sorunu yaşıyorsanız buna çay ve bal karışımı ile tedavi yolu bulabilirsiniz. Çay yerine limon su karışımı da kullanılabilir. Günde 2-3 kez balgam çıkatmalı ve balgam söktürücü bitkiler den kullanmalısınız. Bol çorba içerek boğazı yumuşatmak ta horlamaya iyi gelen bir beslenme yöntemidir. Et, balık gibi yiyeceklerden uzak durmalısınız. Horlamayı yok etmek için alçak yastık kullanmalı ve kafanızı vücut seviyesine getirerek uyumalısınız.

Isırganotu da horlamayı bitkisel tedavi eden bir şifalı ottur. Isırgan otu çayı veya ısırganotu bitkisel takviye ürünleri kullanarak horlama tedavisi mümkündür.

C vitamini içeren turunçgiller vücudun histamin düzeyini düşürdükleri için horlamayı azaltan etkiye sahiptir. Yatmadan 1 saat önce bir bardak taze sıkılmış portakal suyu içmeniz horlama nasıl geçer sorusuna bitkisel bir yanıt olarak aklınızda kalmalıdır.

Yemeklerinizde sebzelere daha fazla yer ayırın Meyve ve sebzeler bioflavonoid adı verilen ve horlamayı tedavi eden önemli bir maddeye ev sahipliği yaparlar. Ayrıca C vitamini açısından zengin sebzeler ve meyveler de, histamin salgılamasına engel olan için doğal kimyasallar barındırırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.