KAŞINTI

KAŞINTI
Vücudun herhangi bir yerinde kaşıntı olur. Kaşıntının çeşitli sebepleri olur. Bu sebepleri bulup ortadan kaldırmakla kaşıntı geçeceği gibi birtakım ilaçlarla da tedavisi mümkündür.
1- Kuru kaşıntı için kaşıntı ne kadar şiddetli olursa olsun vücuda yetecek kadar beyaz haşhaş tohumu iyice döğmeli sirke ile karıştırıp merhem kıvamına getirmeli, hamamda yıkandıktan sonra kurulanıp bu merhemi vücuda sürmeli bir saat hamamda oturmalı. Sonra ılık su ile (sabunsuz) yıkanıp çıkmalı kaşıntıdan eser kalmaz.
2- Kuru kaşıntı için menekşenin (viola) çiçeğini döğüp kaşının yere sürmelidir. Çiçek mevsimi değilse yeşil yapraklarını dögüp sürmelidir.
3- Kuru kaşıntı ve kaşıntılar için haricen ilaç kullanıldığı
gibi dahilende ilaç ahnır. 35 gram demirhindi, yedi fincan suda iyice ezilip tülbentten süzülür. Bunun içine iki adet karanfil çiçeği koyup akşamdan sabaha kadar bırakılır. Sabah hafifçe ıslatılır. Zayıf bünyeliler 16 gram, kuvvetliler 40 gramım aç karnına içer. İlacı aldıktan sonra iki saat birşey yemez ve içil-mezse ilaç faydalı olur. İshal ile safrayı çıkarır.
4- 20 gram kınmtatar, 40 gram kükürt birbirine karıştırılır. Sabah-ve akşam birer kahve kaşığı yenir. Buna bir müddet devam edilir.
5- Sütü pişirmeli içine limon sıkıp kestirmeli, sütün sarımsı suyundan sabahları aç karnına ve akşam yatarken üçer fincan içmeli. Perhiz gerekir. Ekşi, acı fazla tatlı, baharlı ve tuzlu yiyecek ve içeceklerden tedavi müddetince sakınmalıdır. Bir hafta veya 10 gün devam edilir.
6- Akşam yatarken yarım nohut büyüklüğünde kayanişa-dırı yutmalı, buna bir hafta devam etmelidir.
7- 30-40 gram şahtere bir litre suda kaynatılır. Sabah aç karnına ve akşam yatarken birer bardak içilir.
8- Arpa kaynatılıp kaşıntılı yerler yıkanır ve kompres yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.